Dominicuskwartier

 

 

 

 

U heeft het in de krant kunnen lezen. Een procedure tegen de bouw van het appartementencomplex aan het Dominicuskwartier is gestaakt. Knarsetandend dat wel. De reden voor ons om te stoppen met die procedure is simpel. Er is een situatie ontstaan die niet juridisch kansrijk is. Doorzetten van die procedure was daarom niet zinvol.

Waardevol Tiel en de Oudheidkamer hebben bij de Raad van State bereikt dat er een voorlopige voorziening is getroffen ten aanzien van het nieuwe bestemmingsplan voor de binnenstad. Het is niet van kracht totdat de bodemprocedure is afgerond.

Toch heeft de gemeente op grond van dat nieuwe bestemmingsplan een bouwvergunning uitgegeven voor een appartementencomplex dat qua schaal niet passend is in de binnenstad. Maar ook daarvoor hebben wij bij de bestuursrechter geprobeerd een bouwstop los te krijgen. En wij hebben een zienswijze ingediend bij de gemeente. Daarbij is een spel met de datum gespeeld waarbij de gemeentelijke hoor- en adviesprocedure stelt dat wij niet tijdig waren. Op grond daarvan is de voorlopige voorziening bij de bestuursrechter ingetrokken. Met forse tegenzin, dat wel en wij blijven de ontwikkelingen volgen.